به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «ورشکستگی صوری، ترفندی متفاوت برای فساد اقتصادی » موضوع گفتگوی ویژه خبری 17 اسفند شبکه دو سیما بود که عزت الله یوسفیان ملا و محمد علی پور مختار ، دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بحث پیرامون آن پرداختند.
در ابتدای این بحث یوسفیان ملا نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در تشریح انواع ورشکستگی اظهار داشت : یک نوع ورشکستگی ، ورشکستگی عادی است که بر اساس آن فردی بر اثر حوادث غیر مترقبه دچار آن می شود اما در نوع دیگر ورشکستگی که « ورشکستگی به تقلب» است، فرد خود عمدا عواملی را به کار می برد تا خود را ورشکسته نشان دهد تا از امتیازات ورشکستگی در بخش رد دیون استفاده کند.
وی افزود: بر اساس اظهارات دادستان تهران از زمانی که فشار برای تسویه معوقات بانکی زیاد شده ناگهان دادخواست اعلام ورشکستگی به محاکم نیز افزایش پیدا کرده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه پرونده های ورشکستگی به یک شعبه ارجاع نمی شود نمی توان آمار دقیقی از این پدیده اعلام کرد.
این عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در بحث اعلام ورشکستگی به بحث تبانی با بانکها اشاره کرد و گفت: زمانی که فردی به بانکی بدهکار است به طرفیت از آن بانک دادخواست ادعای ورشکستگی می کند و زمانی که خوانده ( بانک مربوطه) ادعای آن فرد را تائید می کند، حکم ورشکستگی صادر می شود که این حکم صادر شده نسبت به ده بانک دیگر هم که فرد به آن ها بدهکار است لازم الاجراست ؛ البته در تائید ورشکستگی فرد توسط بانک مربوطه ممکن است پشت پرده و تبانی میان آن دو وجود داشته باشد.
وی افزود: اینکه علاوه بر خواهان و خوانده، عده دیگری هم هستند که ممکن است از صدور حکم ورشکستگی متضرر شوند، اینجا حق است که در این دعوای ترافعی، محاکم از آن ها هم دعوت کند و در جلسه روز گذشته ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز تاکید شد علاوه بر بانکی که مقابل بدهکار قرار دارد اما حکم صادره نسبت به سایر بانک ها نیز لازم الاجرا است ، بانک مرکزی در اسرع وقت از همه مدیران طرف بدهکار بانکی دعوت کند تا از حکم ورشکستگی آن فرد مطلع شوند تا به صورت معترض ثالث وارد قضیه شود.
یوسفیان ملا افزود: همچنین در بحث اعلام ورشکستگی ، تاریخ توقف حائز اهمیت است به این معنی که ممکن است، ورشکسته امروز دادخواست ورشکستگی بدهد اما تاریخ توقف را سال ۸۹ اعلام کند و به این ترتیب دیون خود را صاف می کند.
در کمتر از دو سال گذشته ، پدیده اعلام ورشکستگی ۷۰۰ درصد افزایش داشته است
پور مختار دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در همین رابطه با بیان اینکه اعلام ورشکستگی به تقلب به نوعی تقلب نسبت به قانون و دور زدن قانون است گفت: کسانی هستند که با استفاده از ظرفیت های قانونی این امکان را فراهم می کنند تا با تقلب و تهیه مدارک جعلی امکان سواستفاده از قانون را برای خود فراهم و اعلام ورشکستگی می کنند.